Kampioenshengst Jameson RS2 aangemeld voor Pavo Cup

Cat.nr 325 (Blue Hors Zack x Negro) Foto: Melanie Brevink-van Dijk

De kampioenshengst van de hengstenkeuring 2017, Jameson RS2 (Blue Hors Zack x Negro) is met Marieke van der Putten aangemeld voor de Pavo Cup voorselectie in Ermelo. De inmiddels vierjarige hengst heeft tot nu toe nog geen verrichting onder het zadel getoond. Vorig jaar, toen hij niet op de startlijst voor het verrichtingsonderzoek verscheen, legde Robin van Lierop uit dat RS2 de jonge hengst niet direct te veel wilde belasten. 

“Jameson RS2 is zoveel aan het groeien. De laatste tijd is hij zeker een paar centimeter gegroeid. Hij begon in Den Bosch al op een schofthoogte van 1,71 m. Nu tikt hij de 1,76 m al aan. Jameson RS2 is echt een paard voor de topsport in de toekomst. Wij willen dit paard de kans geven en niet nu al te veel van hem vragen”, zei Van Lierop in het najaar van 2017.

Route via Pavo Cup

Nu geeft Van Lierop te kennen dat RS2 Dressage de hengst via de Pavo Cup hoopt opnieuw in te laten stromen in het selectietraject en zo een verkorte route richting goedkeuring te volgen. Via de Pavo Cup kan Jameson RS2 in aanmerking komen voor de 21-daagse test.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.