Kampioenspaard Anna-Christina Abbelen naar Hong Kong verkocht

Anne Christina Abbelen en Fürst on Tour Foto: DigiShots/FEI

Anna-Christina Abbelen, een van de meest succesvolle jeugdamazones uit Duitsland, heeft haar kampioenspaard Fürst on Tour verkocht. De Hong Kong Jockey Club heeft de zoon van Fürst Heinrich aangeschaft voor de amazone Jacqueline Siu om het team van Hong Kong mee te strijden op kampioenschappen.

De twaalfjarige Rheinlander Fürst on Tour bracht de jonge Duitse Anna-Christina Abbelen veel successen. Alleen al op kampioenschappen werd er zes keer het Duitse volkslied voor haar gespeeld. Zo won Abbelen drie keer goud met het team op EK’s voor junioren en Young Riders. Daarnaast pakte ze twee individuele titels op het EK voor junioren in Arezzo. In Roozendaal won Abbelen dvoor het laatst, ze de sterkste bij de Young Riders in de individuele proef en in de kür.

Once in a life-time paard

Aan Eurodressage vertelt Anna-Christina Abbelen: “Fürst is mijn beste vriend, we klommen samen op naar het hoogste niveau. Hij is een once in a life-time paard en ik zal geen enkele rit op hem vergeten. Met hem kon ik vijf EK’s rijden.”

Opvolgers

Met twee talentvolle dressuurpaarden heeft Abbelen goede opvolgers voor Fürst on Tour om de overstap naar de Grand Prix te maken. Daar wil de Duitse zich nu op richten, in combinatie met haar studie.

Bron St.Georg/Eurodressage

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.