Ga naar hoofdinhoud

Kate Ashmore: ‘Drie filmsterren op stal’

"Het lijkt alsof we drie filmsterren op stal hebben," zegt Kate Ashmore, manager van Stallion AI Services. De drie beroemde hengsten Big Star, Jaguar Mail en Arko III, die naast elkaar boxen bezetten van de stoeterij in het Engelse Twemlows Hall, moeten dagelijks poseren voor selfies met het stalpersoneel.

Het dekstation in Twemlows Hall in Shropshire heeft met de drie tophengsten Big Star, Jaguar Mail en Arko III enkele groot verdieners uit de springsport naast elkaar op stal. Ze hebben niet alleen veel Grand Prix-overwinningen achter hun naam staan, maar Olympische medailles. Op Stallion AI Services wordt hun kostbare DNA doorgegeven aan de volgende generatie.

Selfies

Jaguar Mail en Arko III staan het hele dekseizoen op de stoeterij, Big Star is er om sperma te vangen voor het invriezen. De toppers trekken veel bekijks. Ze staan dagelijks met hun hoofden naar buiten om te kijken wat er allemaal gebeurt. Ook worden er veel selfies gemaakt door het stalpersoneel. Kate Ashmore: “Het zijn alle drie voorbeeldige heren op stal. Ze zijn goed opgevoed en houden van een knuffel.”

Skeltons toppers

Met 23 jaar is Arko III de oudste van de heren. De zoon van Argentinus liep onder Nick Skelton op de Spelen van Athene in 2004. Hij was de nummer een van de wereld van 2004 tot 2006. De KWPN-hengst Big Star is een waardige opvolger voor Skelton gebleken, hij won in Rio Olympisch goud.

Succesvolle eventers

De Franse hengst Jaguar Mail (v. Hand In Glove xx) vertegenwoordigde Zweden op de Spelen van 2008 in Hong Kong onder springruiter Peter Eriksson. De hengst ontwikkelde zich in de fokkerij als een van de leidende vaderpaarden bij de eventers, fischerTakinou van Michael Jung is er daar één van.

Bron Horse and Hound/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.