Kevin Babington wint eerste 1,45 m-rubriek op WEF

Het Winter Equestrian Festival in Florida is reeds begonnen. Het twaalf weken durende concours kende gisteren een Ierse winnaar in de eerste 1,45 m-rubriek. Kevin Babington was de snelste in het parcours direct op tijd en schreef de 8.000 dollar doterende proef op naam.

Babington stuurde zijn Iers gefokte Super Chilled (v. Gelvin Clover) in 59,97 seconden rond. De ruiter is blij met zijn overwinning: “Een goede start van het seizoen. Super Chilled voelde geweldig aan. Als zeven- en achtjarige was hij al fijn te rijden en erg constant.”

De inmiddels bijna negenjarige troef van Babington heeft wel een karakter. “Op de grond is hij erg lief. Hij was vroeger wel hoofdschuw. Eenmaal erop dan is hij heel erg sensitief. Ik zal nooit mijn jasje op hem aan- of uittrekken. In de ring is hij dan ook erg scherp. Qua kracht iets zwakker op de ene zijde dan de andere.” Toch stond dat de overwinning niet in de weg. De ruiter is van plan om op dit festival zijn debuut te maken op vier sterrenniveau.

Babington’s landgenoot Conor Swail finishte met Quite Cassini (v. Cassini I) in 62,36 seconden, wat goed was voor een tweede plek. Molly Asche en KWPN’er Audi’s Dimple (v. Wittinger VDL), eerder  succesvol onder het zadel van Ruben Romp, sloten de top drie af door een tijd van 64,17 seconden te noteren.

Veel ruiters reizen af naar Wellington. Op het festival is in totaal 9 miljoen dollar aan prijzengeld te verdienen.

Bron: Persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.