Kevin Jochems: ‘Herstel is nu mijn enige prioriteit’

Kevin Jochems, hier met Zanzibar. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Voor Kevin Jochems begon het jaar goed voor met mooie wedstrijden in Miami Beach en Mexico. “Dat waren mijn eerste vijfsterren wedstrijden en was echt super gaaf om mee te maken, zeker omdat ik in Mexico een goed resultaat neer wist te zetten. Daarna werd ik op het NK young riders derde en reed ik nog vijf vijfsterren concoursen. We waren lekker op dreef!”, schrijft de 21-jarige ruiter in zijn blog op Ruiters in Oranje.

“Daardoor heb ik veel mensen leren kennen en kennis kunnen maken met hoogste niveau”, vervolgt Kevin Jochems. “Op het EK young riders had ik een van de meest bijzondere rondes ooit. Ik moest voor het team als laatste de ring in en moest nul rijden om het zilver veilig te stellen. En dat lukte! Wat een ontlading, geweldig!”

Val met heftige gevolgen

“Twee maanden geleden waren we voor een aantal weken in Spanje om wedstrijden te starten. Tijdens een training kwam ik ten val met mijn paard met heftige gevolgen. Mijn bekken was aan diggelen. Ik werd naar het ziekenhuis gebracht en dezelfde avond nog geopereerd om met pinnen mijn bekken te stabiliseren en zo inwendige bloedingen te voorkomen. Na acht dagen in het ziekenhuis in Spanje kon ik worden overgebracht naar Nederland. Daar ben ik opnieuw geopereerd om alles recht te zetten en weer vast.”

Geduld en hard werken

“Inmiddels ben ik weer thuis en begin ik langzaam aan de situatie te wennen. En het vooral ook te accepteren. De eerste paar weken had ik het wat dat betreft echt zwaar. Maar ik weet dat alles goed kan komen als ik geduld heb en er hard voor werk. Ik ga iedere dag naar de fysio om eerst opnieuw te leren lopen. Mijn herstel is nu mijn eerste en enige prioriteit. Geen idee hoe lang het nog zal duren voor ik weer op het paard zit.”

Bron: RuitersinOranje

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.