Kevin Staut blijft bovenaan op FEI World Cup ranglijst

Roger-Yves Bost met Sydney Une Prince. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na de wereldbekerwedstrijd in Mechelen die gisteren werd gehouden, blijft Kevin Staut op kop van de Longines FEI World Cup ranglijst. Maar door de spectaculaire overwinning van Roger-Yves Bost met Sydney Une Prince (v. Baloubet du Rouet) in de Nekkerhal, komt de Fransman met stip de top twintig binnen. De beste twintig plaatsen zich voor de finale van de wereldbeker in Omaha, eind maart.

Bosty haalde met zijn overwinning in Mechelen twintig punten binnen en staat nu op een gedeelde veertiende plaats op de ranglijst. De Fransman kwam van plaats 53 en deelt zijn plaats met Daniel Deusser en Carlos Enrique Lopez Lizarazo.

Staut op kop

Kevin Staut werd met Ayade de Septon et HDC twaalfde in Mechelen en kreeg hiervoor vijf punten. Met 61 punten voert hij de ranglijst aan. Lorenzo de Luca kwam met de tiende plaats op Armitages Boy tot op een één punt van Staut.

De Vleut beste Nederlander

De Ier Denis Lynch pakte in Mechelen elf punten en steeg van plaats zeven naar de derde plaats. Harrie Smolders en Leopold van Asten haalden respectievelijk acht en vier punten binnen, maar staan nog ver van de top twintig. Maikel van der Vleuten is de hoogst geplaatste Nederlander op de ranglijst. Hij staat met 21 punten op plaats 26.

Klik hier voor de ranglijst.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/World of Showjumping

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.