Kim Emmen wint met gretige Cibalia finale Small Tour

Kim Emmen hier met Ventje. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met een spectaculaire barragerit op de merrie Cibalia kwam Kim Emmen zojuist op de hoogste trede van het podium in de Small Tour finale op Indoor Drachten. Emmen reed zowel Emile Karim Fares als Marc Houtzager op bijna drie seconden. Fares en Houtzager moesten de tweede plaats delen.

In de barrage van de Small Tour finale over 1,35m kwamen twaalf combinaties aan de start. De in Nederland wonende Libanees Emile Karim Fares beet het spits af met de Numero Uno-merrie Destiny. Op de eerste lijn maakte hij veel snelheid, maar in de laatste wendingen moest hij iets terug en finishte in 30,33 seconden.

Snels en Schröder

Daarna volgden goede, safe nulrondes van Zoï Snels en de KWPN-hengst Zacharov TN (v. Clinton) en Gerco Schröder op Glock’s Lausejunge (v. Ludwigs As). Snels reed uiteindelijk de vierde tijd en Schröder werd zesde.

Spectaculair snel

De 21-jarige Kim Emmen uit Dinteloord kwam als vijfde in de barrage met de gretige merrie Cibalia. Spectaculair snel en met alle risico’s kwam Emmen in 27,66 seconden met de Numero Uno-dochter over de finish. Emmen: “Ze bleef gewoon gaan!”

Zoer valt

Niemand kon daarna nog in de buurt komen. Albert Zoer nam zoveel risico dat hij door een totale miscommunicatie met Edorette (v. Clinton) in de dubbelsprong viel. Frank Schuttert leek met Important de Muze (v. Erco van ’t Roosakker) niet snel, maar kwam toch voor Gerco Schröder op plaats vijf.

Ex aequo op twee

Laatste starter Marc Houtzager op het fokprodukt van Carla Euverman, Edinus, nam ook alle risico’s. Ook hij reed op de eerste lijn een galopsprong minder en klokte met de Padinus-zoon 30,33 seconden, exact dezelfde tijd als Fares.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.