Kim Huizers Grand Prix-paard Oxford ingeslapen

Kim Huizer met Oxford (Topas x Rossini)

Kim Huizer met Oxford. Foto: De Paardenkrant

Oxford, het vorig jaar gepensioneerde Grand Prix-paard van Kim Huizer is niet meer. “Mijn grootste nachtmerrie is gisteravond werkelijkheid geworden. Mijn allegrootste maatje Oxford heb ik gisteravond moeten laten gaan”, schrijft Huizer op haar Facebook-pagina. De 21-jarige ruin is gisteren ingeslapen. 

Huizer reed de bruine ruin vanaf de M2 naar het hoogste niveau en beleefde met de Topas-zoon een succesvolle carrière. Zo kwam het duo bij de junioren, toen bij de young riders en vervolgens in de Grand Prix U25 zowel nationaal als internationaal aan de start, onder meer op Jumping Amsterdam, CHIO Rotterdam, CDI Roosendaal, CDI Moorsele, CDI Compiègne en de Word Dressage Masters in München.

Koliek

“Na vele keren koliek te hebben gehad waar we elke keer met een engeltje op onze schouders doorheen kwamen, wist ik dat het er een keer van zou komen dat ik je moest laten gaan. Dat ik gisteren dan plotseling deze moeilijke beslissing moest maken is pijnlijk, maar wel eerlijk tegenover Oxford”, aldus Huizer op Facebook.

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Facebook

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.