Kim Noordijks Brasil verkocht naar Engeland

Kim Noordijk &Brasil. Foto: De Paardenkrant

Kim Noordijk heeft haar A-kaderpony Brasil, waarmee ze zich selecteerde voor het EK in 2016 en tiende stond op de FEI ranglijst, verkocht. De pony is het kanaal overgestoken naar Engeland, waar hij zijn carrière vervolgt onder een jonge amazone.  “Mijn maatje, mijn alles. Bedankt, ik ga je missen”, schrijft de amazone op haar Facebook-pagina. 

De loopbaan van Noordijk en haar pony kende een succesvol verloop. Zo werd de combinatie Nederlands kampioen bij de zesjarigen, om vervolgens in 2014 te worden toegevoegd aan het A-kader. Een jaar later werd het duo als reserve aangewezen voor het EK.

Pech en winst; dicht bij elkaar

In 2016 hoorden ze wel bij de selectie, maar pech gooide roet in het eten. Brasil kwam niet door de vetcheck, waardoor de combinatie langs de zijlijn stond. Op de internationale wedstrijd in Roosendaal, afgelopen winter, gaf het paar nog hun visitekaartje af door alle drie de proeven te winnen.

Nieuwe troef

Nu richt de amazone zich op een carrière bij de paarden. Daarvoor heeft ze afgelopen april de vijftienjarige  Vonkenstein, eerder succesvol onder het zadel bij Laurens van Lieren en Benjamin Maljaars, op stal mogen verwelkomen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Facebook 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.