Kim Thijssen verliest haar Obama

Kim Thijssen met Obama

Kim Thijssen is gisteren haar dressuurpaard Obama verloren door een noodlottig ongeval. “Wat een nachtmerrie”, schreef de Noord-Hollandse amazone op Facebook, “Gisteren heb ik je moeten laten gaan, zo plotseling, zo oneerlijk.” De dertienjarige zoon van OO Seven brak zijn been. Hij kon niet meer geholpen worden.

Obama werd in 2005 als Amoor geboren uit de beroemde Jazz-merrie Serendy van wijlen Huub van Helvoirt. Hij is de volle broer van de succesvolle KWPN-hengst Zuidenwind die onder de Zweedse Rose Mathisen dit weekend nog meeliep in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg. Ook het Grand Prix-paard Bon Passa van Seth Boschman en Wish die door Krista Kolijn in de Lichte Tour wordt uitgebracht, zijn volle broers.

Equine Elite veiling

Kim Thijssen kocht Obama als driejarige op de Equine Elite veiling waar hij een van de toppaarden was. Thijssen leidde hem zelf op tot op Lichte Tour-niveau. Onlangs won de leerlinge van Patrick van der Meer nog de Prix St.Georges en werd tweede in de Inter I op een subtopwedstrijd. Thijssen was in de training al bezig met de oefeningen voor de Grand Prix. De zoon van OO Seven bezat veel talent voor piaffe en passage.

Gisterochtend brak het paard zijn been, de breuk was zo ernstig dat het paard uit zijn lijden moest worden verlost.

Bron Facebook Kim Thijssen/Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Kim Thijssen verliest haar Obama
  1. 1

    Lieve Kim ik wens je heel veel sterkte toe met het verlies van Obama,ook wens ik je heel veel kracht en moed toe om dit verlies te doorstaan de komende dagen , met oprechte deelneming : Marion.