Kirsten Brouwer wint selectie ZZ-Zwaar met dik 75%

Kirsten Brouwer en Sultan des Paluds. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

“Een paard met zo’n geweldige instelling is zeldzaam”, reageerde Kirsten Brouwer zondagmiddag uitgelaten over Sultan des Paluds, nadat zij in Uden het ZZ-Zwaar wonnen. In de wedstrijd, die gold als tweede selectie voor het NK, noteerde de combinatie maar liefst 75,2%. Ze werden op de hielen gezeten door Jonna Schelstraete en de zesjarige Grand Charmeur die 75% behaalden.

“Jonna zat me zeker op de hielen, maar ik ben blij dat het me gelukt is om te winnen”, lacht Brouwer.
“De eerste selectie hebben we niet gereden. Ik had hem toen nog niet in het ZZ-Zwaar gestart en ik wilde eerst een gewone wedstrijd rijden voordat we aan de selecties mee zouden doen. Twee weken geleden heb ik hem voor het eerst mee gehad in Bunschoten. Toen ging hij ook al heel goed en wonnen we met ruim 71%. Nu was hij alweer nog een stuk beter. Je merkt echt dat hij een groei door heeft gemaakt.”

Negens
Over haar proef vertelt ze verder: “Hij scoorde over de hele linie achten en voor de uitgestrekte draf kregen we zelfs negens. Ik merkte wel dat hij ietsje gespannen was, want hij was best scherp. In de uitgestrekte stap kon ik hem daardoor niet zo mooi laten deinen als hij normaal kan. Volgens de jury kan ik zeker nog hoger scoren als ik de afwerking beter voor elkaar heb. Ik had nu zelf iets voorzichtig gereden, dus daar is ook nog winst te behalen.”

Scherp
“Ik ben echt super blij met hoe hij ging. Ik heb heerlijk gereden. Hij heeft drie hele goeie gangen en een super instelling. Hij is best scherp, maar hij doet het altijd voor me. Een paard met zo’n geweldige en positieve instelling zie je maar weinig. Het is in ieder geval super fijn rijden”, besluit ze blij.

De combinatie boekte eerder al hele mooie successen. Zo werden ze in maart van dit jaar Nederlands indoor kampioen in het Z2 en veroverden ze deze zomer de zilveren medaille op het WK voor jonge dressuurpaarden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.