Kirsten Vanderveen naar winst in Welcome Stakes Tryon

Kirsten Vanderveen met Faustino de Tili Photo Credit Sportfot

‘Tryon Queen’ wordt Kirsten Vanderveen wel genoemd na haar overwinning in de 5* Grand Prix en veel hoge klasseringen die de Amerikaanse het afgelopen tijd in Tryon heeft gehaald. Gisteravond voegde ze weer een eerste prijs toe aan het rijtje met de winst in de Welcome Stakes op haar toppaard Bull Run’s Faustino De Tili (v. Berlin). Vanderveen klopte na een spannende strijd Kent Farrington en Dublin (v. Cobra) met zeven honderdste.

Twintig combinaties hadden zich in de barrage gereden van het 1,50m-parcours en maar liefst dertien bleven er opnieuw foutloos. Dat er hard gevochten word voor de hoofdprijs bleek uit de kleine verschillen in de top van het klassement. Kristen Vanderveen versloeg kent Farrington met zeven honderdste van een seconde.

Met 0,07 Farrington te snel af

Vanderveen: “In Cental Park was Kent me twee keer de baas en ik weet dat hij ongelooflijk snel is. Hij moest na mij starten dus ik heb alle risico’s genomen.” Het pakte goed uit voor de Amerikaanse die de overwinning greep met de Berlin-zoon Faustino de Tili in 35,26 seconden. Farrington klokte met Dublin 35,33 seconden.

Madden derde

Beezie Madden finishte met de door Hans Dollen gefokte Holsteiner Coach (v. Con Air) als derde in 37,59 seconden. Brianne Goutal zat hier vlak achter met haar nieuwe aanwinst Fineman (v. Feliciano) en de top vijf werd volgemaakt door de Braziliaan Fabio Leivas da Costa op Tosca de l’Esques (v. Cardento).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.