Klimke: ‘Een jong paard opleiden is het mooiste wat er is’

Ingrid Klimke met Weisse Duene. Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Jacquelien van Tartwijk

De kersverse Europees kampioene eventing, Ingrid Klimke, haalt niet alleen de voldoening uit het rijden op de grootste kampioenschappen en daar te winnen. Het opleiden van jonge paarden vindt ze misschien nog wel mooier. Aankomend weekend komt de amazone, samen met haar 14-jarige dochter Greta Busacker, in actie in Varsseveld. 

Klimke is een van de amazones die al jarenlang een boegbeeld vormt voor de paardensport. Haar successen komen voort uit haar aandacht voor het paard, waarbij ze het welzijn altijd op de eerste plek heeft staan en dat aan alle kanten uitdraagt. “Je voelt en ziet aan een paard meteen of die zich goed voelt. Je moet het samen doen en dan moet je allebei topfit zijn”, is de mening van de amazone.

Dressuur is de basis

Om een paard goed aan te kunnen voelen, leidt de amazone haar paarden graag zelf op. “Ik hoef echt geen paard die alles kent. Een jong paard opleiden vind ik het mooiste wat er is. Dan leer je elkaar heel goed kennen en aanvoelen. Dat geeft vertrouwen “ Voor Klimke is het belangrijk dat een eventingpaard naast galoppeervermogen veel springvermogen heeft. “Dressuur is de basis, maar veel meer een zaak van scholing, daarin kun je een paard nog heel veel leren.”

Debuut

Klimke, woonachtig bij Münster, is door de jaren heen vaker in Varsseveld aan de start verschenen, en komt nu samen met haar dochter in actie. Met de zesjarige Asha P (Askari x Heraldik xx), die onlangs achtste werd op de Bundeschampionate, debuteert de routinier in de eenster.

Bron: Persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.