Ga naar hoofdinhoud

Klompmaker en Zoer scoren in jonge paarden-rubrieken

Albert Zoer, hier met Florian. Foto: Jacquelien van Tartwijk
Op CH De Wolden werden de rubrieken voor zes- en zevenjarige gewonnen door Hester Klompmaker en Albert Zoer. Bij de zesjarigen werd de rubriek aangevoerd door drie Zirocco Blue VDL-nakomelingen, in de leeftijdcategorie voor de zevenjarigen was de Larino-zoon Freedom de beste. Zoer werd hier eveneens vierde, in het zadel van een Zirocco Blue VDL-zoon.

Zoer maakte indruk door met twee paarden in de top vijf te eindigden. Hij bleek met de schimmelhengst Freedom de beste van het ruim veertig deelnemers tellende veld door foutloos te finishen in 60,60 seconden. Met Florian had hij een kleine drie seconden langer nodig om het parcours te voltooien.

Top drie

De Diarado-dochter Fiarabo sprong naar de tweede plaats met Aniek Diks in het zadel en bleef met 63,14 slechts één tiende van een seconde voor op Dennis van den Brink en Frasier (v. Carambole).

Klik hier voor de uitslag.

Zirocco Blue VDL-nakomelingen aan kop

Bij de zesjarigen bestond de gehele top drie uit kinderen van de Olympische hengst van Jur Vrieling.

Guessina bleef met Hester Klopmaker in het zadel een kleine seconde voor op zijn halfzus G-Vingino-Blue, die werd gereden door Danielle Goldstein uit Israël (60,82).

De top drie werd hier compleet gemaakt door Gindira Blue en haar amazone Marjolein Jonkers.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.