Ga naar hoofdinhoud

KNHS introduceert test met dressuur voor Children

Van 9 tot en met 13 augustus vindt bij Den Goubergh in Roosendaal het Europees Kampioenschap dressuur voor Junioren, Young Riders en Children plaats. Dressuur voor Children – kinderen op paarden in de leeftijd van 12 tot 14 jaar – klinkt nieuw. Internationaal bestaat deze rubriek al langer. In Nederland nog niet. In navolging van de Children-rubrieken springen begint de KNHS met een proef voor Children-dressuur.

De springwedstrijden met paarden gereden door kinderen (Children) zijn al aardig ingeburgerd in Nederland. Afgelopen weekend won Pam Nieuwenhuis de Children-finale van de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen. In Mierlo wordt eind april het NK Children verreden, vervolgens staan er internationale (landen)wedstrijden op de kalender als opmaat naar het EK. Daaraan deed Nederland onder leiding van bondscoach Luc Steeghs al een paar keer mee. Net als bij de junioren en young riders is er ook een Childrenkader springen bij de KNHS.

Test-wedstrijden

Internationaal zijn er Children-wedstrijden dressuur met een eigen Europees Kampioenschap. Dat is dit jaar in ons land in Roosendaal. Nederlandse ruiters deden hier nog nooit aan mee. De eerste wedstrijden waarin een Children rubriek voor dressuur is uitgeschreven worden verreden in Vragender en Exloo, waarbij gekeken wordt of het haalbaar is combinaties naar buitenlandse wedstrijden af te vaardigen.

Eisen

Een deelnemer komt in aanmerking voor de categorie Children vanaf het begin van het kalenderjaar waarin hij of zij 12 jaar wordt tot het eind van het kalenderjaar waarin de leeftijd van 14 jaar wordt bereikt. Voor deze test krijgen ruiters/amazones die aan de leeftijdsnorm voldoen en als combinatie met paard of E-pony een stand hebben van M1+1 of hoger een uitnodiging zich in te schrijven voor de Children-rubriek in Vragender op 18 maart en in Exloo op 7 mei.

Speciale proeven

Afhankelijk van het verloop en de resultaten van de Childrenrubrieken zal besloten worden of afvaardiging naar internationale wedstrijden haalbaar is. Er zijn speciale dressuurproeven voor Children, deze zijn hier te vinden. Deze krijgen de ruiters/amazones die voor deelname aan de proef in aanmerking komen en uitgenodigd worden tegelijkertijd met de uitnodiging in de e-mail.

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.