Ga naar hoofdinhoud

Kooijman: ‘Een droom is uitgekomen’

Stephanie Kooijman en Winston Foto: De Paardenkrant
Stephanie Kooijman reageerde woensdag in het Kralingsebos dolblij op haar overwinning in de finale van de KNHS CHIO Rotterdam Cup voor young riders. “Winnen in je geboorteplaats en met veel mensen op de tribune die speciaal naar mij kwamen kijken. Ik heb een heel fijn gevoel en een droom is uitgekomen", aldus de trotse winnares.


Vier jaar geleden was de pil bitter toen ze op een haar na deelname aan een wedstrijd in de hoofdpiste miste. Een jaar later revancheerde ze zich en nu was het een glorieuze overwinning. “Eigenlijk ging in de Kür alles goed. In de proef van vanmiddag hadden we iets meer scherpte mogen tonen, maar vanavond was die scherpte helemaal aanwezig en daar was ik verschrikkelijk blij mee”, aldus Stephanie, die sinds twee jaar als stalruiter verbonden is aan de stal van Tineke Bartels en Imke Schellekens. “Omdat vanmiddag de scherpte in de proef iets ontbrak had bijvoorbeeld het schouderbinnenwaarts iets geprononceerder getoond kunnen worden, maar in de Kür was dat ook weer heel goed. Mijn paard Winston beschikt over drie zeer goede basisgangen en dat gekoppeld aan een foutloze en volgens mij sprankelende Kür was dat vanavond goed voor de zege en dat is echt cool!”

Winnares bij de junioren, Jeanine Nieuwenhuis, reageerde ook enthousiast. “Ik kwam echt met een super tevreden gevoel de ring uit”, vertelde een stralende winnares. “Vooral in de galop pakte mijn paard goed aan, zo waren de wissels denk ik mooier dan ooit te voren en ook in de appuyementen moeten we hoog hebben gescoord. In het begin van de proef was ik zelf iets te gespannen, waardoor ik net iets voor liep op de muziek, maar door het rijden van een paar iets langere lijnen kwam ik al weer heel snel goed op de muziek uit”, vervolgde Jeanine, die over haar eerste proef niet helemaal tevreden was. “We hebben vanmiddag ook een proef gereden en daarin gingen nog wel een paar dingen niet helemaal zoals ik wilde. Geen grote fouten, maar van die kleine hakkeltjes. Toch is het net of ik zoiets nu nog een beetje nodig heb om me helemaal op scherp te zetten. Toen ik aan de Kür begon was ik super gemotiveerd en het pakte allemaal heel goed uit. Baldacci is een paard, dat pas zeven jaar is, maar hij heeft heel veel vertrouwen in me en doet alles wat ik van hem vraag. Echt gaaf om deze finale te winnen!”.

Klik hier voor het KNHS-interview met Stephanie Kooijman.
Klik hier voor het KNHS-interview met Jeanine Nieuwenhuis.

Bron: Horses / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.