Krajewski en Duitse FN willen cameratoezicht in stallen op wedstrijden

Julia Krajewski met Samourai du ThotFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het Duitse eventingteam won zilver op het EK in Strzegom maar raakte de medaille kwijt toen Julia Krajewskis Samourai du Thot (v. Milor Landais) positief werd bevonden op het verboden middel Equioxx. Krajewski accepteerde haar straf, maar de Duitse weet nog steeds niet hoe het verboden middel in het paard kwam.

Nadat Samurai positief werd getest op de pijnstiller en ontstekingsremmer werd druk gespeculeerd hoe het mogelijk was dat het paard die stoffen in zijn lichaam had gekregen. Tot op heden is het een raadsel. De FN haalde Julia Krajewski uit het Olympische kader tot 30 juni. Ook aanvaarde ze de straf die de FEI haar oplegde. “Als ruiter ben je verantwoordelijk”, reageerde Krajewski, “maar ik vind mijn straf onterecht.”

Geen stalwacht

In Strzegom was er alleen een stalwacht bij de hoofdingang. Iemand die kwaad zou willen kon via de andere kant probleemloos, zonder gezien te worden bij de paarden komen. “Ik heb geen bewijs dat er iemand was”, zegt Krajewski, “maar ik ben ook van mening dat het niemand was.”

Camera-bewaking

De Duitse amazone trekt consequenties uit het gebeuren, ze laat niet alleen de stallen thuis door camera’s bewaken, maar neemt ze ook mee naar wedstrijden. Krajewski laat weten dat de Duitse Federatie zich ook grote zorgen maakt over bewaking en er alles aan wil doen om een dergelijke gevallen in de toekomst te voorkomen.

Binnen de FN is een werkgroep opgericht die intensief aan de problematiek werkt.

Bron St.Georg

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.