‘Kreupele’ Rubin Cartier terug in de wedstrijdring

Rubin Cartier (v. Rubin Cortes) was een tijd lang onderwerp van een hoop juridisch gesteggel tussen mede-eigenaren Frans en Frea Plantaz van Altius Horses en amazone Simone van Wijngaarden. Laatstgenoemde nam eind vorig jaar afscheid van de hengst, die volgens Plantaz kreupel zou zijn. Vervolgens verhuisde de Rubin Cortes-zoon, met het oog op de verkoop, naar de stallen van Patrik Kittel. Vandaag maakte hij onder Malin Nilsson zijn rentree in de wedstrijdring. 

De gemoederen tussen Plantaz en Van Wijngaarden liepen vorig jaar hoog op. Plantaz liet op 7 juli 2016 beslag leggen op de hengst omdat ze al jaren in onmin leefden over het management van de Rubin Cortes-zoon. Daarna werd hij gestald op paardenkliniek De Watermolen van Jan Greve in Haaksbergen.

Overeenstemming

Van Wijngaarden deed een poging om de hengst terug op stal te krijgen, maar die werd afgewezen door de voorzieningenrechter. In september van 2016 bereikten Plantaz en Van Wijngaarden eindelijk een overeenstemming. Daarbij werd de amazone uitgekocht door Plantaz.

Uit de sport

Bij de onderhandelingen liet Van Wijngaarden weten dat zij eiste dat Rubin Cartier niet meer in de sport zou mogen worden uitgebracht. In de uiteindelijke overeenkomst bleef daar de volgende bepaling van over: ‘Altius Horses BV zal Rubin Cartier inzetten in de fokkerij‘.

In de verkoop

Toch verhuisde de hengst, die nu in eigendom is van Eugène Reesink en Antonius Schulze-Averdiek, begin dit jaar naar de stallen van Kittel waar hij te koop staat als Grand Prix-paard. Vandaag reed de hengst zich in het Duitse Haftenkamp met zijn nieuwe amazone in de picture in de Prix St. George. Met een score van 67% en een vierde prijs keerde het duo huiswaarts.

Klik hier voor de uitslag. 

Lees ook:

‘Blij dat ik gekozen heb voor het welzijn van Rubin Cartier’
Van Wijngaarden en Plantaz bereiken alsnog akkoord
Van Wijngaarden en Plantaz komen toch niet tot elkaar
Rubin Cartier niet terug naar Van Wijngaarden
Maandag uitspraak in zaak Rubin Cartier
Rubin Cartier onder politiebegeleiding in beslag genomen
Simone van Wijngaarden wint kort geding

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.