Ga naar hoofdinhoud

Kuipers en Elcapone M weer op het podium in Vilamoura

Doron Kuipers hier met Baileys.
Het klimaat in Portugal doet de Nederlandse ruiters en paarden goed. Ook op de eerste dag van de tweede week van het CSI in Vilamoura staan er weer Nederlanders op het podium. Jelmer Hoekstra pakte de zege bij de zesjarigen en later op de dag was er een derde plek voor Doron Kuipers en Elcapone M bij de zevenjarige springpaarden.


Voor de zevenjarigen kregen een twee fasen-parcours over 1,35m voorgeschoteld. De overwinning ging naar de Chileen Bernardo Naveillan die de sBs-merrie Daisy du Grand Moustier (v. Quaser de l’Ile) in 33,40 seconden naar de zege reed. In 34,08 seconden pakte Kevin Gielen de tweede plaats met de KWPN’er E La Carla H. De Cantos-merrie is in het bezit van Hank Melse waar de Belg voor rijdt. Doron Kuipers zat daar met de Baloubet du Rouet-zoon Elcapone M minder dan een seconde achter, 34,99 seconden was zijn eindtijd wat de derde plaats opleverde.

Sanne Thijssen pakte de zesde plaats met een dubbele nul-ronde op Punjab (v. Perigueux). Jelmer Hoekstra met Enjoy (v. Viceroy T) en Doron Kuipers met zijn andere paard Evergo (v. Carthino Z) vielen net buiten de prijzen door een balkje in de tweede fase.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.