Kür in Tryon definitief gecancelled Update

Het is officieel: de kür op muziek is van de baan. De finale van het Wereldkampioenschap voor dressuurruiters is het rechtstreekse slachtoffer van de tropische storm Florence, die vanavond (Amerikaanse tijd) met een enorme bak regen en harde wind Tryon gaat bereiken. De eerst windvlagen en motregen kondigen de komst van Florence al aan.

Het volledige programma op zondag is inmiddels geannuleerd naar aanleiding van de laatste weersvoorspellingen. In eerste instantie zou de kür op muziek verhuizen van zondag naar maandag. Maar in overleg met de chef d’equipes, de FEI en organisatie is besloten om deze rubriek nu helemaal af te gelasten.

‘Paarden niet anderhalf uur na een prestatie op vliegtuig’

Maarten van der Heijden vertelt op KNHS.nl:  “De Europese dressuurpaarden vliegen maandag terug en er is geen mogelijkheid om deze planning te wijzigen. Het is absoluut onverantwoord om deze paarden anderhalf uur na een prestatie op het vliegtuig te zetten. In het belang van de paarden is in gezamenlijkheid besloten om de kür af te gelasten.”

Binnenrijden bleek niet haalbaar

Ook de optie om de wedstrijd binnen te laten verrijden in de hal waar ook de reining plaatsvindt bleek niet haalbaar, het was niet mogelijk om tijdig de bodem in orde te hebben.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.