Kürzege met ruim 80% voor Steffen Peters, Tommie Visser vijfde

Steffen Peters met Rosamunde Foto: Equitaris.de / Sabine Wegener

In de Grand Prix eiste Steffen Peters vrijdag de unanieme zege op met Rosamunde op Grand Ducal Dressage in Luxemburg en dat deed de Amerikaan zaterdagavond in de kür opnieuw. Het duo kwam uit op 80,550% en dat was ruim voldoende om gastheer Sascha Schulz met zijn Lusitano-hengst Dragao te verwijzen naar de tweede plaats. Tommie Visser en Variohippique’s Vingino waren met de vijfde plek de beste Nederlandse combinatie.

Het was voor Peters de tweede keer dat hij boven de tachtig procent uitkwam met de Rock Forever-dochter, in 2015 won het duo de kür in het Oostenrijkse Achleiten met 80,975%.

Persoonlijk record

Schulz eindigde vrijdag met een klein verschil achter Peters’ landgenote Ashley Holzer op de derde plaats in de Grand Prix op zijn ‘eigen’ wedstrijd, maar in de kür liet de Luxemburger er geen twijfel over bestaan. De ruiter kreeg 77,810% voor zijn kür en verbeterde daarmee niet alleen zijn persoonlijk record met de goedgekeurde Lusitano-hengst, maar pakte daarmee ook unaniem de tweede plaats.

Top vijf

Maria Caetano maakte met Coroado, eveneens een Lusitano, de top drie compleet. De Portugese amazone kreeg 75,885% van de juryleden voor haar kür en verwees de nummer twee van de Grand Prix, Ashley Holzer naar de vierde plaats. De Amerikaanse amazone kreeg voor haar optreden met Havanna en totaal van 75,295%. Visser en Vingino kregen 72,980% van de juryleden en eisten daarmee precies nog een top 5-klassering op.

 

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.