KWPN-ers op kop bij zevenjarigen

In Sentower Park gaven de KWPN-ers Fusion en Falco hun visitekaartje af. De Corland-nazaat Fusion legde onder Joe Clee het parcours 0,71 seconden sneller af dan Falco (v. Carambole) met Dave Maarse.

Fusion werd eerder uitgebracht door zijn eigenaar Peter Geerink, maar sinds dit jaar heeft de Brit Joe Clee de teugels van de zevenjarige ruin overgenomen. Uit de moederlijn van Fusion komen onder andere het 1,60 meter-paard Zarnea (v. Odermus R) die wordt uitgebracht door de Argentijn Luis Magnasco en de bij het EASP-goedgekeurde hengst Verona (v. Kingston). De Corland-zoon werd geboren bij J. Eelkema uit Nes.

Tweede

Als tweede mocht Dave Maarse opstellen met Falco, die werd gefokt door W. Teeuwen uit Baarlo. Ook Falco’s halfbroer maakt furore op internationaal niveau. Onder de Italiaan Giacomo Ruscica loopt Cumano II (v. Ustinov) op 1,30 meter-niveau.

Prijzen

De top drie werd compleet gemaakt door de Belg Frederick Troschke met C’est la Vie 166 (v. Check In). Vincent Voorn en Tom Martens bemachtigden ook een plaats binnen de top tien. Voorn noteerde de achtste tijd met Fame Dvl (v. Cardento) en Martens nam de tiende prijs in ontvangst met Incaro LS (v. Carusso Ls la Silla). Martens was een halve seconden sneller dan Karel Cox met de KWPN-er Fortuna (v. Nabab de Reve). Ook Maella Martin liet alle balken in de lepels liggen met Azteca VDL-dochter Franka Trichta en werd vijftiende.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.