KWPN-hengst Carrera verkocht aan Al Sharbatly Exclusief

Willem Greve met Carrera

Lauw van Vliet en gebroeders Van Manen hebben Carrera (Larino x Conter) verkocht. De KWPN-hengst werd succesvol in de internationale sport uitgebracht door Willem Greve en gaat zijn carrière nu voortzetten onder nieuwe eigenaar Abdullah Al Sharbatly.

Willem Greve had Carrera de afgelopen drie jaar onder het zadel en bemiddelde bij de verkoop aan Al Sharbatly. “Abdullah heeft hem hier uitgeprobeerd en dat ging heel goed. Toen was het gauw bekeken”, vertelt Greve. “Vooral voor de tweede proeven is Carrera een ongelofelijke prijzenpakker en dat maakt hem voor Abdullah interessant.”

Op de markt

Hoewel het vertrek van Carrera sportief jammer is voor Greve, was verkoop altijd het doel. “Carrera werd niet zo veel gebruikt in de fokkerij en was op de markt. Als er dan een koper komt en het past allemaal dan weet je dat hij gaat vertrekken.”

Super concourspaard

Greve kijkt terug op een mooie tijd met de nu elfjarige schimmelhengst. “Carrera was voor mij een super concourspaard en we hebben veel gewonnen. Lauw en Van Manen hebben mij al die jaren helemaal m’n eigen ding laten doen en dat was voor mij als ruiter een hele fijne situatie.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.