KWPN-hengst Emir R als enige over 1,90m Update

Michael Greeve met Whitney BB. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De ‘RAI Amsterdam Six Bar Challenge’ op Jumping Amsterdam werd in de derde barrage beslist. Leon Thijssen, Dermott Lennon en Michael Greeve gingen met elkaar de strijd aan. Greeve was de enige die met de KWPN-hengst Emir R de vier hindernissen, met de laatste stijlsprong op 1,90m, foutloos overwon. Thijssen en Lennon kregen beiden een springfout.

Acht combinaties waren in de eerste ronde foutloos en begonnen in de tweede ronde met de laatste sprong op 1,70m. Over deze hoogte viel de helft af, naast Leon Thijssen, waren dat Dermott Lennon, Suus Kuyten en Michael Greeve.

1,80m

In de derde rond werd de laatste sprong verhoogd naar 1,80m. De Berlin-zoon Aken Utopia ging als eerste over deze hoogte. De schimmel was fris en scherp aan de sprong. Ook Dermott Lennon met Loughview Lou-Lou (v. Limmerick) sprong er gemakkelijk overheen. De Oldenburger hengst Billy King (v. Baloubet Du Rouet) van Suus Kuyten tikte de bovenste balk van de laatste sprong eraf en werd uitgeschakeld. Laatste ruiter Michael Greeve had met de vermogende Colman-zoon Emir R had geen moeite met de hoogte.

1,90m

De stijlsprong werd in de vierde ronde op 1,90m gezet. Thijssen had enorme pech toen de twaalfjarige Aken Utopia op de derde sprong een fout kreeg. De sprong van 1,90m werd moeiteloos overwonnen. De Ierse merrie van Lennon tikte de laatste eraf, dus Greeve hoefde alleen maar nul te gaan voor de overwinning. En dat deed de ruiter uit Veeningen. De goedgekeurde KWPN-hengst sprong probleemloos over de vier hindernissen en Greeve ging met de hoofdprijs naar huis.

Greeve vertelde na afloop: “Hij is redelijk onervaren, maar elke ronde sprong hij beter. Hij heeft er veel in. Dit is mooi meegenomen.”

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.