KWPN-hengst Eye Catcher heeft nieuwe ruiter

Eye Catcher, hier onder Kirsten Brouwer. Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl

De KWPN-hengst Eye Catcher (Vivaldi x TCN Partout), die onder Kirsten Brouwer op het WK in Verden twee jaar op rij de bronzen medaille won, heeft een nieuwe ruiter. Dat is de 22-jarige Spanjaard Antonio Laiz Zandio. De kersverse combinatie debuteert zondag 28 januari op de Subtopwedstrijd in Maren-Kessel in de Prix. St. Georges.

Antonio Laiz Zandio werkt sinds eind vorig jaar voor Platinum Stable van het echtpaar Wilaras, eigenaren van Eye Catcher. Eerder reed de Spanjaard bij zijn landgenoot Borja Carrascosa, die in Duitsland gevestigd is.

Internationale carrière

Laiz Zandio begon zijn internationale carrière bij de young riders met de Trakehner Levin (v. Le Duc). Vanaf 2016 brengt hij Gejlholms Menotti (v. Don Romantic) uit. Het duo begon bij de young riders, stapte vorig jaar over naar de Grand Prix U25 en nam deel aan het EK Grand Prix U25 in Lamprechtshausen.


Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.