KWPN-hengst Westenwind in de verkoop

Emmelie Scholtens en Westenwind

Op de Facebookpagina van Lubbert van Oene wordt de KWPN-hengst Westenwind te koop aangeboden. De vijftienjarige zoon van Flemmingh wordt aangeprezen als ‘extreem goed paard voor junioren of Young Riders’. Westenwind werd onder de naam Watch Me door Ireen de Leeuw uitgebracht in de Subtop.

In 2016 verkocht Adri Zekveld van Stoeterij Sollenburg zijn KWPN-hengst Westenwind. De Flemmingh-zoon ging een nieuwe toekomst tegemoet bij een Nederlandse amazone in het oosten van land die ten tijden van de verkoop nog anoniem bleef.

Twee keer WK Verden

In de sport presteerde Westenwind verdienstelijk: hij nam tweemaal deel aan het WK voor jonge paarden in Verden, waarbij hij het als vijfjarige tot de finale schopte. Hij werd Hippiadekampioen in het Z1, tweede op het NK in het ZZ-Licht en in 2011 Nederlands Kampioen in het ZZ-Zwaar.

Watch Me

Onder zijn latere ruiter Tom Franckx kwam Westenwind nog uit in de Lichte Tour in België. Daarna bracht Zekveld zijn hengst naar Stal Brouwer, waar Kirsten Brouwer in het zadel plaatsnam. Zij werd dertiende met de hengst op het NK in de Lichte Tour.

Na de verkoop werd Westenwind onder de naam Watch Me in de Subtop uitgebracht door Ireen de Leeuw.

Bron Facebook/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.