KWPN’er en Simpson op herhaling in HITS Grand Prix

Amerikaan David Beisel en KWPN’er Ammeretto (v. Numero Uno) wonnen afgelopen zondag, bijna precies een jaar na dato, opnieuw de HITS Ocala Grand Prix in Florida. In de Grote Prijs van de HITS Thermal Desert in Californië, behaalde Amerikaan Will Simpson zondag zijn achtste GP-overwinning van het circuit, waarvoor hij The Dude (v. Carry Gold) zadelde. 


Als eerste starter in de vijftien man sterke barrage zette David Beisel met de tienjarige hengst Ammeretto een niet te kloppen tijd neer en versloeg hiermee Duitser Andre Thieme en Conthendrix (v. Contendro I). Derde werd de voor Australië rijdende Scott Keach met BWP’er Viriato in de 50.000 dollar gedoteerde proef. “Voor een klein paard maakt Ammeretto gigantische galopsprongen. Hij kan goed draaien en hij is handig, zo kon ik net iets vlugger rond gaan dan de grotere paarden in deze proef”, vertelt Beisel die de Goodtimes-kleinzoon al zeven jaar in zijn bezit heeft.

In de SmartPak Grand Prix van het HITS Thermal Desert in Californië, ging Amerikaan Will Simpson voor de achtste keer aan de leiding. Met The Dude, die hij aanschafte via de Holsteiner Elite veiling,  liet hij Lisa Carlsen (CAN) met de Nederlands gefokte World’s Judgement en routinier Richard Spooner (USA) met Cristallo achter zich.”Je kan niet meer om The Dude heen. Er is iets in zijn hersenen gebeurd en hij voelt zich onoverwinnelijk. Het is echt een heel heel speciaal paard en ik geloof oprecht dat hij tot alles in staat is”, aldus Simpsons verklaring voor zijn succes.

Uitslag Ocala
Uitslag Thermal

Bron: WoS

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.