KWPN’er Talent met pensioen bij voormalige Finse groom

Nina Fagerstrom met Talent. Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl

Het internationale springpaard Talent (v. Mermus R) is met wedstrijdpensioen. De zeventienjarige KWPN’er gaat zijn oude dag doorbrengen bij zijn voormalige groom Tiina Tuunanen in Finland.

Stephan Conter, eigenaar van de Mermus R-ruin, bezorgde Tuunanen hiermee fijne feestdagen. Vlak voor Kerst kreeg de voormalige groom van Conter te horen dat Talent met wedstrijdpensioen ging en hij zijn oude dag bij haar in Finland mag gaan doorbrengen.

Absolute lieveling

Tuunanen werkte van 2008 tot 2012 bij Stephex Stables in het Belgische Wolvertem. Ze was jarenlang de groom van Nina Fagerstrom en Talent was haar absolute lieveling. Onder de Finse amazone behaalde Talent zijn grootste successen. Het duo won in 2010 op het CSI3* Lamprechtshausen het 1,50 m en de Grote Prijs. In hetzelfde jaar schreven zij ook de driesterren Grote Prijs van Reifnitz op hun naam.

De laatste jaren liep Talent onder het zadel van andere Stephex-ruiters. Hij sprong zijn laatste internationale wedstrijd afgelopen november in St. Lô met de Franse ruiter Robinson Maupiler.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/WoS

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.