Ga naar hoofdinhoud

Lamaze en Fine Lady pakken tweede Grote Prijs in drie weken

Eric Lamaze hier met Fine Lady 5 in Aken Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Parcoursbouwer Santiago Varela had een loodzware opgave neergezet in de Grand Prix van de zaterdagavond in Calgary, waarin alleen Eric Lamaze en zijn Fine Lady slaagden om dubbel foutloos te blijven. Een prestatie op zich, maar nog extra bijzonder omdat het Canadese topduo drie weken geleden ook al de GP van Spruce Meadows won.

Naast dat Lamaze en Fine Lady gisteren en drie weken terug de Grote Prijzen wonnen,  wonnen de twee  afgelopen donderdag ook nog de 1,55m-rubriek in Calgary.

Tijdfout

De tweede plaats in deze 1,60m-rubriek met twee ronden was voor de Mexicaanse ruiter Enrique Gonzales met Chacna (v. Chacco Blue). Het duo liet als enige naast Lamaze en Fine Lady alle balken in de lepels liggen en kwam alleen met een tijdfout aan de finish.

With Wings

Karen Polle liet de KWPN-ruin With Wings zijn naam eer aan doen in de tweede ronde en ‘vloog’ in de snelste tijd over de eindstreep. De Japanse liep daarbij wel tegen vier strafpunten aan met de Larino-zoon en mocht zich als derde opstellen voor de prijsuitreiking.

Top vijf

De rest van de top 5 in deze prestigieuze Grand Prix op Spruce Meadows was voor niet-Canadezen. De Australiër Rowan Willis eindigde met Blue Movie, net als Chacna een nakomeling van Chacco Blue,  op de vierde plek met in totaal vier strafpunten. Amerikaan Andrew Welles pakte met de door de Wierdense familie Borggreve gefokte Brindis Bogibo (v. Grand Pilot I) de vijfde plek.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.