Ga naar hoofdinhoud

Lennard de Boer gaat nieuwe uitdaging aan bij BWG Stables

Exclusief
Lennard de Boer, hier met VDL Edgar M op Jumping Amsterdam. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Na vier succesvolle jaren komt er een einde aan het dienstverband van Lennard de Boer bij Marcel de Boer. Lennard gaat per 1 mei aan de slag bij BWG Stables in Tubbergen. Daar volgt hij Sjaak Sleiderink op, die de stal van Wim, Ben en Gerco Schröder gaat verlaten.  

Lennard de Boer reed meerdere hengsten succesvol in de KWPN hengstencompetitie, startte internationaal en sloot zijn tijdperk in Nieuwleusen afgelopen weekend af met de ZZ-titel op de KNHS Indoorkampioenschappen. “Ik reed eigenlijk van alles wat en wist dat Ermelo de laatste wedstrijd zou zijn. Het is super mooi om mijn tijd bij Marcel winnend af te kunnen sluiten”, vertelt de ruiter.

Goede periode

De Boer kijkt terug op een mooie tijd bij zijn naamgenoot, die overigens geen familie is. “Het was een hele goede periode en we hebben samen heel veel mooie prestaties neer kunnen zetten. Ik heb als ruiter mooi kunnen groeien en ook internationaal kunnen rijden. De samenwerking met Marcel was fantastisch. We hebben een super band, ook nu ik wegga.”

Hengstenshows

De laatste wedstrijd is dus gereden maar tot zijn vertrek op 1 mei rijdt De Boer nog een aantal hengstenshows. “Ik ben heel positief over de afgelopen vier jaar en wil het graag goed afmaken.”

Past in het plaatje

Doordat Sjaak Sleiderink BWG Stables gaat verlaten, gingen de gebroeders Schröder op zoek naar een nieuwe stalruiter die ze nu dus gevonden hebben in Lennard de Boer. “We willen de wedstrijden gaan uitbouwen en hebben naast jongere paarden ook paarden voor internationaal twee- en driesterrenniveau”, vertelt Wim Schröder. “Sjaak gaat in goed overleg weg en Lennard past goed in het plaatje. Er liggen zeker mogelijkheden en we kijken uit naar de nieuwe uitdaging.”

Niet genoeg toekomst

Sjaak Sleiderink is er nog niet over uit wat hij straks gaat doen. “Ik heb een mooie tijd gehad maar voor mijn gevoel zat er niet genoeg toekomst in”, legt Sleiderink uit die deze maand voor BWG nog een aantal concoursen rijdt. “Op dit moment weet ik nog niet of ik verder ga in de paardensport of iets anders. Ik heb nog tot 1 mei de tijd om daar over na te denken”, besluit hij lachend.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.