Ga naar hoofdinhoud

Leon Thijssen verricht kunst en vliegwerk in GP de Peelbergen

Leon Thijssen met Fireball - CSI De Peelbergen 2016 © DigiShots
"Het had bijna niet mooier kunnen zijn", lacht Leon Thijssen na afloop van de 1.45m Grote Prijs op Equestrian Centre de Peelbergen. Meer dan de derde plaats zat er voor de Limburger niet in na een tricky start, waarbij hij naar eigen zeggen blij was dat hij bleef zitten. Tegen verwachting in klokte de Zweedse Angelie von Essen de snelste tijd met Belg Rick Hemeryck en Bretling du Paradis Z in haar kielzog.

Na een basisproef van 60 combinaties kwam er een mooie selectie van 13 duo’s retour voor een felbevochten barrage. Voor Nederland reed Bart Bles als tweede starter met zijn Wolisco DdH een messcherpe ronde, maar kwam uiteindelijk met 33,30 seconden op de teller terecht op de vierde plaats achter Thijssen. Dat het sneller kon bewees de top drie, die allen onder de 33 seconden doken.

Vliegwerk
“We hebben dit concours werkelijk alles gezien, Olympische helden, GCT-toppers, ongelofelijk veel volk. Dat doet me echt goed”, vertelt Thijssen, een van de founders van het ECdP. Richting de eerste hindernis nam Wittinger VDL-telg Fireball een loopje met de routinier wat hem de overwinning kostte. “Hij wilde gaan bokken, dus ik kreeg hem niet meer passend naar de sprong. Daarna zit de spanning erin en dan wordt het een beetje kunst en vliegwerk, maar ik ben tevreden. We konden ons niet helemaal herpakken, maar hadden de korte draai naar hindernis drie wel beet en dat samen met alle aanmoedigingen onderweg, dat is een fantastisch eind van dit concours.”

‘We winnen nooit’
Bescheiden vertelt de in Engeland woonachtige winnares over de prestatie die ze leverde met de door haar vriend (James Davenport red.) gefokte Newton Abbot (v. Converter). “We winnen nooit… En ik had het hier ook zeker niet verwacht. Mijn paard is wel ongelofelijk voorzichtig, maar hij is ook ongelofelijk groot. Zijn vermogen zit hem mee, maar scherp draaien is daardoor niet altijd mogelijk. Hier paste alles en ik ben omvergeblazen door de sfeer, de sport leeft hier echt en het dak ging er zo’n beetje af”.

Agenda
Met een gevierde Grote Prijs kan de organisatie terugkijken op een bijzonder geslaagde CSI reeks van 2016. Komend jaar staan er maar liefst acht internationale CSI’s op de kalender, aangevuld met een internationale menwedstrijd en eventingwedstrijd.

Uitslag 1.45m CSI** Parkhotel Grand Prix
1) Angelie Von Essen, SWE – Newton Abbot 0-0/31.96
2) Rik Hemeryck, BEL – Bretling du Paradis Z 0-0/32.89
3) Leon Thijssen, NED – Fireball 0-0/32.96
4) Bart Bles, NED – Wolisco Ddh 0-0/33.30
5) Omer Karaevli, TUR – Cortani 0-0/33.98

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst.

Bron: persbericht

Eén reactie op “Leon Thijssen verricht kunst en vliegwerk in GP de Peelbergen

  • marcel dufour

    Leon is aan zijn derde jeugd bezig te zien aan de uitslagen van de laatste tijd.
    Doet me deugd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.