Leontien Raijmakers verkoopt haar Winnetou naar Japan

Piet Raijmakers met Winnetou op Outdoor Gelderland Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Leontien Raijmakers-Dings heeft haar Grand Prix-paard Winnetou D naar Japan verkocht. Op haar Facebook-pagina schrijft de amazone: “Lieve Obi, bedankt voor alle mooie momenten die ik aan jou te danken heb. Hopelijk mag jou nieuwe ruiter Yoshitaka Serimachi net zo veel plezier en succes met jou beleven.”

Winnetou, ook wel Obie genoemd, was pas vier dagen oud toen hij aangekocht werd door de ouders van Leontien Raijmakers. Onder leiding van haar trainer Bert Rutten klom Leontien met de Obelisk-zoon naar het hoogste niveau, de Grand Prix.

Ook onder Piet Raijmakers jr.

Raijmakers was een van de deelnemers met de veertienjarige ruin van de Limburgs dressuurquadrille die onder meer optredens verzorgde op de KWPN hengstenkeuring en op het CHIO Aken. Zwager Piet Raijmakers reed met Winnetou een spectaculaire kür op muziek voor springruiters op Outdoor Gelderland dit jaar.

Yoshitaka Serimachi

De nieuwe ruiter van Winnetou wordt de Japanner Yoshitaka Serimachi. Sponsor Crane ridingclub kocht voor Serimachi eerder ook al Michael Klimke’s GP-paard White Foot (v. World Cup III). Met de Gribaldi-zoon Ufo reed de Japanse ruiter in 2016 op Grand Prix-niveau.

Bron Facebook Leontien Raijmakers/Team Piet Raijmakers

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.