Leslie Howard wint Derby Spruce Meadows

Leslie Howard hier met Tic Tac Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Ruim tien jaar vormt de Amerikaanse Leslie Howard een combinatie met haar paard Lennox Lewis 2. Gisteren boekte het ervaren duo op het vijfsterren concours van Spruce Meadows de vierde Derby-zege in hun loopbaan. 

Leopoldo Palacios uit Venezuela ontwierp in 2007 het Derby-parcours voor Spruce Meadows en het ontwerp wordt ieder jaar opnieuw gebruikt. In de afgelopen acht jaar wisten slechts drie ruiters het parcours met 19 hindernisssen en 25 sprongen zonder fouten te volbrengen. Het lukte Beezie Madden in 2007 en 2008 met haar toppaard Judgement en in 2009 leverde Pablo Barrios de topprestatie met G&C Sinatra.

Ook gisteren waren er geen foutloze ritten in de met 210.000 dollar gedoteeerde Derby. Vier combinaties wisten met vier strafpunten de finish te halen en mochten in een barrage de prijzen nader verdelen. De Canadees Ben Asselin ging als eerste van start in de barrage, maar maakte met Doremi een fout en werd uiteindelijk vierde. Zijn landgenote Lisa Carlsen reed met de Judgement-dochter Worlds Judgement als eerste het verkorte parcours zonder fouten rond. Leslie Howard dook in haar eveneens foutloze rit met de zestienjarige Lennox Lewis 2 0,23 seconde onder de tijd van Carlsen en nam de leiding over. Amerikaan Richard Spooner had het voordeel om met de Caretino-nazaat Cristallo als laatste van start te gaan in de barrage, maar kon dit voordeel niet omzetten in de winst. Een balk bracht hem de op de uiteindelijke derde plaats.

Bron: World of Showjumping

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.