Lexington en Samorin officieel in de race voor WEG 2022

De FEI heeft bekend gemaakt dat twee steden zich officieel kandidaat hebben gesteld voor de organisatie van de wereldruiterspelen in 2022. Dat zijn Lexington, Kentucky (Verenigde Staten) en Samorin in Slowakije.

“We zijn erg blij dat we twee van zulke sterke kandidaten hebben voor de FEI-wereldruiterspelen”, reageerde FEI-president Ingmar de Vos. “Beide steden beschikken al over de infrastructuur, die nodig is voor zo’n groot evenement.”

Normandië

“De laatste editie in Normandië trok meer dan een half miljoen bezoekers en werd wereldwijd door 350 miljoen mensen bezocht. Dat zorgde voor een een behoorlijke bijdrage aan de Franse economie”, aldus De Vos. “Het is zonder twijfel een hele onderneming om de WEG te organiseren, maar zowel Samorin als Lexington zijn daartoe in staat en we kijken uit naar de samenwerking in de aanloop naar het verdere biedproces komend jaar.”

Deadline

De volgende fase in de selectie bestaat uit bezoeken op de locaties,  waar de WEG gehouden zouden gaan worden en die staan op de agenda tussen januari en mei 2017, met een deadline in in juni. Vervolgens zullen de kandidaten in het derde kwartaal een formele presentatie houden voor de FEI Evaluation Commission, waarna in november de definitieve beslissing genomen wordt.

Bron: FEI

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.