Ga naar hoofdinhoud

Lianne Crielaard verkoopt GP-paard Amerto naar Amerika

Lianne Crielaard met Amerto
Na een succesvolle wedstrijdcarrière tot en met het hoogste niveau, heeft Lianne Crielaard de door haar zelf opgeleide Amerto (Kennedy x Remy Martin) verkocht. Het Grand Prix-paard komt onder het zadel van Yvonne de Haan. Deze in Florida gevestigde amazone kocht begin dit jaar ook het door Robin van Lierop en Seth Boschman gereden Grand Prix-paard Adriaan (v. Special D).

Lianne Crielaard kocht Amerto als driejarige. Met behulp van haar trainer Leunus van Lieren leidde ze de 1.80 m grote ruin op tot de Grand Prix. Daarin behaalde het duo scores tot en met de zeventig procent. De amazone staat als docent economie full time voor de klas in het voortgezet onderwijs en heeft de paardensport als hobby.

“Ik had voor Amerto op de hele wereld geen betere nieuwe eigenaar te vinden dan Yvonne de Haan, ze gaan elkaar zeker gelukkig maken”, aldus Crielaard.

Eerder reed Crielaard op het hoogste niveau met Ovidius (v. D-Day), die nu van zijn pensioen geniet. Voor de toekomst heeft Crielaard een jong paard onder het zadel.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.