Ga naar hoofdinhoud

Lisa Bongers in de prijzen in wb-kwalificatie Tianjin

Lisa Bongers met Donbalian Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Lisa Bongers reisde naar het CSI-W in Tianjin in China en sloot de wedstrijd af met een twaalfde plaats in de wereldbekerkwalificatie. De jonge amazone uit Wijchen liep op het leenpaard Paris (v. Aristo Z) tegen een springfout aan maar wist door de goede tijd toch het laatste prijzengeld binnen te halen.

Acht combinaties hadden zich in de barrage gereden van de wb-kwalificatie over 1,50m. De Chinees Quanwei Meng sprong met het Belgische gefokte paard Chronos van Sappenleen Z (v. Contendro) foutloos rond in de snelste tijd van 39,37 seconden.

Chinees podium

Op bijna twee seconde volgde Rima Da, ook uit China, met de KWPN gefokte F (v. Lexicon). Tongyan Liu maakte het Chinese feest compleet door de derde plaats op te eisen met Ku Bu Qi. De ruiter was eveneens foutloos en slechts twee tiende langzamer dan Da.

Turrell beste buitenlander

De Brit Henry Turrell was met zijn vierde plaats de beste buitenlander. Turrell bleef met de veertienjarige KWPN’er Ziemar (v. Metropole) nul in 41,71.

Balkje voor Bongers

Lisa Bongers kreeg met de negenjarige, in Tsjechië gefokte merrie Paris een balk in het parcours. Door haar vlot gereden ronde kon de amazone het twaalfde prijzengeld in ontvangst nemen.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.