Lisa Nooren: ‘Ik heb een beetje roerig jaar achter de rug’

Het jaar van Lisa Nooren is een beetje afwisselend verlopen. Na een goed begin in januari gooide een valpartij in maart roet in het eten. Na een operatie kwam de jonge amazone weer terug en won individueel en teamzilver op het EK voor de Young Riders, maar zag na een tweede valpartij haar wedstrijdseizoen voortijdig eindigen. “Ik heb een beetje roerig jaar achter de rug”, vertelt Nooren op haar blog voor Ruiters in Oranje. “2016 begon namelijk met een gebroken sleutelbeen en, geloof het of niet, eindigt er ook mee.”

Op Jumping Amsterdam kreeg Nooren in januari de titel ‘Rabobank Talent van het Jaar 2015’ uitgereikt en schreef daarna in de aansluitende rubriek over 1,45m gelijk de overwinning op haar naam. Kort daarna ging het even wat minder, op Indoor Brabant kwam de dochter van Henk Nooren zwaar ten val met haar paard Royalty des Isles en brak daarbij haar sleutelbeen. In juli was het Rabobank Talent weer in vorm en pakte ze zilver op het EK met VDL Groep Sabech d’Ha (v. Qredo de Paulstra), maar een val begin november op een wedstrijd in Lier zorgde voor een voortijdig einde van het wedstrijdseizoen 2016.

Bijna knap

“Na de eerste breuk ben ik geopereerd en hebben ze er een plaatje ingezet. Maanden later heb ik voor elkaar weten te krijgen om op ongeveer dezelfde plek (dit keer net achter het plaatje) weer mijn sleutelbeen te breken. Opnieuw door een val van het paard. Ja, het is eigenlijk bijna knap hoe ik dat gemikt heb gekregen haha!”, aldus Nooren, die zich nu richt op Indoor Drachten begin 2017.

Hoogtepunten

“Gelukkig heb ik wel het EK Young Riders mee kunnen maken en dat ging boven verwachting goed. De zilveren teammedaille was natuurlijk te gek. En dat ik vervolgens nog een individuele zilveren medaille haalde was al helemaal prachtig. Ik stond dertiende in het tussenklassement toen ik de finale inging, dus die podiumplek kwam echt als een verrassing. De overwinning in de Grote Prijs van Donauschingen was ook een absoluut hoogtepunt. Die successen gaven een enorme kick en boost in vertrouwen. Echt heel gaaf!

Doorzettingsvermogen

“Het Rabo Talententeam was dit jaar weer heel gezellig. Veel geleerd ook. De eerste meeting moest ik helaas missen, maar bij de tweede deed Tineke Bartels haar verhaal over hun Academy. Hoe ze met niks begonnen en het bedrijf uiteindelijk uitgroeide tot wat het nu is. Dat doorzettingsvermogen vind ik bewonderingswaardig en die inspiratie neem ik zeker mee naar volgend jaar”, vervolgt Nooren. “Na Drachten ga ik verder opbouwen naar het zomer seizoen. Ik hoop dat ik dan misschien een keer bij de senioren voor Nederland uit mag komen. Daarnaast is het mijn laatste jaar bij de Young Riders, dus wil ik daar nog alles uit proberen te halen. Rijden bij de senioren kan tenslotte mijn hele leven nog.”

 

Bron: Ruiters in oranje

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.