Longines Global Champions Tour komt met Super Grand Prix

Harrie Smolders met Don VHP Z - Foto: Stefano Grasso/GCT

Longines en de Global Champions Tour hebben het partnerschap verlengd en hebben aangegeven verder te willen doorgroeien. In 2018 wordt Stockholm toegevoegd aan de etappereeks en het jaar zal afsluiten met de Super Grand Prix én de Global Champions League team Play Offs in Praag.

In deze Super Grand Prix, die volgend jaar op zaterdag 15 december wordt georganiseerd in de Tsjechische hoofdstad Praag, komen de winnaars van alle LGCT Grand Prix’ aan start. In deze Super Grand Prix strijden de ruiters om een extra geldbedrag, dat naar alle waarschijnlijkheid hoger is dan de 100.000 euro die de winnaar in een normale LGCT Grand Prix in ontvangst mag nemen.

Team Play Offs

Daarnaast wordt ook de Global Champions League team Play Offs aan de competitie toegevoegd. Teams strijden in de GCL, het kleinere zusje van de GCT. Om de eindwinnaar van de League te bepalen, vinden in Praag volgend jaar de Play-Offs plaats. Er zal dat weekend rond de 10 miljoen euro verdeeld worden, waarvan er alleen al 3 miljoen euro naar het winnende team gaat.

Bron: Global Champions Tour

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Longines Global Champions Tour komt met Super Grand Prix
  1. 1

    Soms zitten er zoveel bladeren aan de boom dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien en de interesse gaat vervagen.
    Dat gevaar ligt hier nu op de loer in mijn ogen.