Ga naar hoofdinhoud

Lord Django van springvader Stalypso is Stallion of the Year

Crosby (v. Chippendale) - Foto: Van Olst
Het klinkt heel als wat: de Stallion of the Year-rubriek. Maar in de realiteit is de kwaliteit in deze Lichte Tour-kür niet veel hoger dan een gemiddelde subtopwedstrijd. De Dressage Stallion of the Year-wedstrijd werd gewonnen door Lord Django van springvader Stalypso met de Pool Ilona Janas. Hij kwam uit op 74,167%. De Van Olst Sales-veilingtopper Crosby (v. Chippendale), die dit voorjaar voor 270.000 euro werd verkocht, moest aansluiten op de tweede plaats. 

Franka Loos stuurde Crosby, die als eerste reserve niet op het WK in actie hoefde te komen bij de zevenjarigen, naar 73,583%. Franka Loos ook met een Van Olst-hengst op plaats 3: George Clooney  (v. De Niro) met 71,458%.

Twee P.R.E.’s

De hengst van een springvader en de twee Van Olst-hengsten worden gevolgd door twee P.R.E.’s: Juncal LXXXVII met Alfonso Gormaz Torcal (69,583%) en Napoleon Candau met Anhony Pelling (69,25)%).

Van Twist geeft 70% voor dramatische proef Cum Laude

De winnaar van de kwalificatie Cum Laude (Apache x Weltmeyer) liet met Vai Bruntink een vrij dramatische kür zien. Het jurylid bij E, de Duitser Reinhard Richenhagen, kwam terecht tot onder de 60 technisch (59,75%), maar Janine van Twist waagde het nog om voor de proef die stikte van de fouten 70,5% technisch te geven.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.