Luca Maria Moneta verliest Viking du Bary aan koliek

Luca Maria Moneta’s Viking du Bary overleed gisteren onderweg naar de Sunshine Tour in Vejer in Spanje aan koliek. De Italiaanse springruiter had de Frans gefokte zoon van Hurlevent de Breka sinds een jaar onder het zadel.  Viking du Bary werd slechts negen jaar oud. 

De paarden van Luca Maria Moneta waren onderweg naar de het concours in Vejer toen de negenjarige Viking du Bary koliek kreeg. Het paard werd met spoed naar een kliniek in Barcelona gebracht om geopereerd te worden, maar de ruin overleefde het niet.

Debuut onder Amy Graham

Een jaar geleden kwam de schimmel bij de Italiaanse springruiter op stal. Viking du Bary maakte zijn debuut onder Amy Graham en werd vervolgens door Moneta’s landgenoten Juan Carlos Garcia en Eleonora Vittoria Borra uitgebracht.

Winst in Madrid

Het laatste optreden van Viking du Bary was op het CSI5*-W in Madrid eind november waar Moneta de Six Bars won en derde werd in een Tabel C.

Bron Grandprix-replay.com

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.