De Luca oppermachtig in Christmas Pudding Stakes

De zege in de Christmas Pudding Stakes op Olympia in London was zojuist een prooi voor Lorenzo de Luca. De Italiaanse ruiter stuurde Halifax van het Kluizebos in een hele snelle tijd foutloos over de eindstreep en geen enkele andere combinatie wist dit te evenaren. Harrie Smolders kwam als enige Nederlander aan de start, maar eindigde niet in de prijzen.

Philipp Weishaupt was met Catokia (v. Catoki) goed voor de tweede foutloze tijd. Het duo uit Duitsland finishte in 57,14 seconden waar De Luca in 55,46 seconden aan de finish kwam met de goedgekeurde zoon van Heartbreaker. Maurice Tebbel en Camilla PJ volgden hun landgenoten op de voet en passeerden de eindstreep in 57,24 seconden na een foutloze ronde.

Top vijf

Manuel Fernandez Saro en U Watch (v. President) waren net iets langzamer dan Tebbel en klokten af op 57,65 seconden. Dat leverde het Spaanse paar de vierde plek op. De top 5 werd verder compleet gemaakt door Anthony Condon met de KWPN-ruin Balzac (v. Oklund). De Ierse ruiter was met 58,95 seconden een stuk langzamer dan Saro, maar was op zijn beurt wel meer dan vier seconden sneller dan Laura Kraut, die Zeremonie (v. Cero II) naar de zesde plaats reed.

Smolders

Harrie Smolders kwam in de ring met de twaalfjarige Zinius en stuurde de ruin in 57,50 seconden rond. Het voormalige toppaard van Doron Kuipers, waarmee hij in het Nederlandse B-kader was opgenomen, klokte wel een snelle tijd, maar moest vanwege vier strafpunten genoegen nemen met de zestiende plek.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.