Ludger Beerbaums Zinedine wint weer

De KWPN-hengst Zinedine won gisteren onder Ludger Beerbaum op het ‘Late Entry’-concours in thuishaven Riesenbeck het S*-springen. De zoon van Guidam stond noodgedwongen enkele maanden aan de zijlijn vanwege een chirurgische ingreep aan zijn rug en lijkt nu weer op de weg terug.

Beerbaum had de hengst in oktober op het CSI2* in zijn woonplaats al over 1,30m en 1,40m uitgebracht. Gisteren was het tweede concours na de blessure en het paar won met ruim twee seconden voorsprong het hoofdnummer.

Kampioen OS

In de fokkerij maakt Zinedine ondertussen furore en bracht dit jaar verschillende zonen op de hengstenkeuringen uit zijn eerste jaargang als fokhengst. Zijn zoon Cat.nr 33 (uit een moeder van Contender) van Heinrich Ramsbrock werd gehuldigd als kampioen van springpaardenstamboek Oldenburg-International in november.

Hassman tweede

Op de tweede plaats in het S-springen eindigde Felix Hassmann in het zadel van de Quidam de Revel-zoon Quali Quanti. De Ier Cameron Hanley werd met de KWPN’er Dalfsen (v. Colandro) derde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Hengste.equitaris.de

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.