Ga naar hoofdinhoud

Lynne Maas’ Zamora naar Japanner Satoshi Maeda

Exclusief
Lynne Maas met Zamora. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
"Soms moet je keuzes maken in het leven", begon Lynne Maas vanmorgen haar bericht op Facebook, haar veertienjarige Krack C-zoon Zamora is verkocht naar de Japanse ruiter Satoshi Maeda. Maas was destijds met Zamora in Verden de beste Nederlandse combinatie op het wereldkampioenschap voor jonge paarden en won verscheidene nationale titels.

Zamora die in 2004 bij G. Verhoeven in Kerkdriel werd geboren, maakte met Lynne Maas een succesvolle carrière door. Met de zoon van Krack C haalde Maas op het WK in Verden de zevende plaats bij zesjarige paarden en was hiermee de beste Nederlandse combinatie.

Titels in ZZ-L en ZZ-Z

Een jaar later pakte Maas met de vosruin haar eerste Nederlandse titel in het ZZ-Licht. En de succesreeks werd vervolgd met de KNHS indoortitel in het ZZ-Zwaar. In 2012 won Maas met Zamora brons op het NK in de Lichte Tour.

Internationale GP-debuut in Rotterdam

Veel successen volgenden voor het paar, ook internationaal. Maas debuteerde internationaal in de Grand Prix in Rotterdam. Het laatste internationale optreden was vorig jaar in de 4* Grand Prix in Uggerhalne waar Lynne Maas tiende werd in de Grand Prix en zesde in de kür.

Naar Japan

Nu vertrekt Zamora naar Japan, naar de 38-jarige dressuurruiter Satoshi Maeda. Dit jaar reed Maeda mee met Edwardecrus (v. Noble Roi xx)aan de Japanse selectiewedstrijden voor Asian Games. Hij werd in de kwalificaties vijftiende.

Lynne Maas eindigde haar bericht met: “Succes lief vosje! Bedankt voor de mooie jaren! Laat Japan trots op je worden.”

Bron Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.