Ga naar hoofdinhoud

M2 titel voor Van den Heuvel: ‘Hij was echt ruig’

Archieffoto Frans van den Heuvel met Geronimo. Foto Danielle Mark Fotografie
De kampioenstitel in de M2 dressuur op de KNHS Indoorkampioenschappen 2017 is gewonnen door Frans van den Heuvel en de Tango-zoon Geronimo. De kampioen van Drenthe liet daarbij de reservekampioene uit zijn provincie, Floor van Manen, achter zich.

Van den Heuvel kreeg te maken met een groot verschil in juryinzicht. Het jurylid bij C plaatste de ruiter op de dertiende plaats, terwijl haar collega’s de proef waardeerden met een derde en eerste plaats. Het gemiddelde kwam uit op 67,22%, genoeg voor de overwinning.

Prins Gert

“Prins Gert, zoals we hem thuis noemen, liep echt goed. Het mocht misschien net iets scherper, maar we hadden geen fouten”, vertelt de ruiter over zijn proef. “Zo winnen is echt heel erg leuk, hij was echt ruig.”

Eerst genieten

Geronimo werd als veulentje aangekocht door Van den Heuvel en zijn vriendin Sanna Vermaas. Over verkoop wil de ruiter voorlopig nog niet nadenken. “Eerst maar eens genieten. In maart loopt hij op Indoor Tolbert voor het eerst in de Z1 en daarna krijgt hij eventjes vakantie”, aldus Van den Heuvel.

De ruiter uit het Drentse Grolloo is, naast het rijden van de paarden, momenteel druk met de bouw van een eigen stal.

Close call

De zesjarige Quaterback-zoon Gregor liep onder zijn amazone Floor van Manen 67,06% bij elkaar, waarmee ze nipt voorbleef op Kiki Pols en En Voque Swing (v. Gribaldi).

Bekijk hier de proef van Frans van den Heuvel en Geronimo.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.