Ga naar hoofdinhoud

Maas en Electra verslaan WK-concurrenten 2016

Exclusief
Lynne Maas met Electra. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Met haar koningin Electra (v. Jazz) maakt Lynne Maas dit jaar veel progressie. Zelfs zoveel dat ze vandaag in Ermelo de CDI1* lichte tour-rubriek wonnen, vóór onder andere de zilveren medaille-winnaars van vorig jaar: de Zweedse Jeanna Hogberg en Fiorucci HT (v. Florencio). "Het was wel spannend na het winnen van het NK" geeft Maas na afloop toe. "Je moet het dan toch maar waarmaken hier." En dat deed ze: met ruim 74% schreef ze de rubriek op haar naam.

Vorig jaar tijdens het WK Jonge dressuurpaarden voor zevenjarigen restte de zesde plek in de finale voor Maas en Electra. Dit jaar – natuurlijk geen WK meer – ging ze de zilveren medaillewinnaar van vorig jaar voorbij. “Ze was heel goed bij de les, eigenlijk nog beter dan het NK. Ze liep heel geconcentreerd door de proef.

Teugels vasthouden

Maas krijgt steeds meer controle over haar energieke merrie: “Dat is toch heel belangrijk, in het verleden nam ze het nog wel eens van me over, maar dat gaat steeds beter.” Haar proef moest Maas afwerken in een enorme regenbui, wat het er niet makkelijker op maakte: “Ik dacht steeds maar: ’teugels vasthouden!’, want die worden natuurlijk hartstikke glad. Steeds moest ik ze weer op maat maken.” De kürfinale morgen is niet in het kleine stadion, waar vandaag de eerste rubriek werd verreden, maar in het grote stadion. “Ik weet nog niet wat er dan gaat gebeuren, in die grote baan heeft ze natuurlijk de prijsuitreiking van het NK en van nu net deze proef nog in gedachten. We gaan morgen zeker nog even baan verkennen en dan hoop ik dat ze bij de les blijft.”

Fiorucci behoudt vorm

Vorig jaar was amazone Jeanna Hogberg 22 weken zwanger van een tweeling toen ze met Fiorucci HT naar de zilveren plak reed. Diezelfde gezonde tweeling zat vandaag in de kinderwagen toe te kijken naar hun moeder, die knap naar de tweede plaats stuurde. Met veel harmonie en rust reed Hogberg door de proef, die ten opzichte van Maas en Electra wat expressie miste. De derde plaats ging naar Marieke van der Putten en Emporio MB (v. Armani) met ruim 71%. Karen Nijvelt werd vierde met Elysias (v. Jazz).

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.