Machtige overwinning Jur Vrieling in Telegraaf Prijs

Jur Vrieling met Glasgow van 't Merelnest Foto: Jacquelien van Tartwijk

Jur Vrieling liet gisteravond de RAI ontploffen. Hij kwam met hengst VDL Glasgow v/h Merelsnest als laatste de Winning Round van de Telegraaf Prijs binnen. Voor hem was het al snel gegaan in de 1,50m-rubiek op Jumping Amsterdam. Het deerde Vrieling allemaal niet en liet de Nabab de Reve-zoon met machtige sprongen en kort draaiend door het parcours gaan. Op de meet was hij een halve seconde sneller dan de Spanjaard Manuel Fernandez Saro en dolblij nam Vrieling de hoofdprijs in ontvangst.

Twaalf combinaties kwamen in de Winning Round van de 1,50m-rubriek terug. Acht ruiters namen een foutloze rit mee in de alles bepalende ronde. Frank Schuttert was de eerste die dubbel nul ging met zijn jonge paard Chianti’s Champion. De negenjarige hengst van Champion Du Lys heeft op deze hoogte nog niet zo veel ervaring: “We hebben niet te dol gedaan,” reageerde Frank na zijn sublieme rit in 37,90 seconden op. Het leverde Schuttert uiteindelijk de vierde plaats op.

Snelheidsspecialist

Snelheidsspecialist Emanuele Gaudiano liet er vervolgens geen gras overgroeien en ging met Chalou snel rond. Hij finishte met de pas achtjarige zoon van Chacco Blue in 34,19 seconden. De Italiaan eindigde hiermee op de derde plek.

Zeer scherp

De dertienjarige U Watch was erg scherp onder Manuel Fernandez Saro. De Spanjaard nam alle risico’s op de zoon van President en stopte de klokken op 33,75 seconden. Een tijd die moeilijk te kloppen leek. Het lukte Marcus Ehning wel met 33,13 seconden, maar ondanks de geweldige sprongen van Gin Chin Van Het Lindenhof kreeg hij aan het einde toch twee balken. Ehning eindigde hierdoor als negende.

Super blij

Het was Jur Vrieling als laatste starter alles aan gelegen om in Amsterdam te winnen en alle criticasters de mond te snoeren. VDL Glasgow v/h Merelsnest was op een dubbeltje te draaien en de grote galopsprongen van de hengst brachten Vrieling in 33,15 seconden over de finish. Het publiek klom op de banken voor de ruiter uit Groningen. Vrieling reageerde na afloop super blij te zijn met de overwinning en “het publiek was fantastisch!”

Kijk hier de Winning Round van Jur Vrieling terug.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.