Madeleine Witte weer mooie start met Charmeur

Madeleine Witte-Vrees hier met Cennin. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nadat Madeleine Witte zich de laatste tijd vooral op de KWPN-hengst Cennin (v. Vivaldi) had gericht en op de WEG in Tryon, was zondag de KWPN-hengst Charmeur (v. Florencio) weer aan de beurt. In Liempde maakte de combinatie een mooie start door 72,23% te scoren in de Grand Prix.

“Charmeur is even niet mee geweest. Aken was de laatste keer. Liempde is dan een hele fijne wedstrijd om weer te beginnen”, vertelt Witte.

Passage indrukwekkend

“Ik had echt een fijn gevoel in de proef en ik kan merken dat hij weer beter is geworden. Vooral de passage was sterk verbeterd. De jury gaf ook als commentaar dat ze de passage indrukwekkend vonden. De overgangen naar de piaffe en er weer uit waren nu ook al beter. Voor één piaffe kreeg ik van beide juryleden een 7,5. Dat is ook fijn als ze op één lijn zitten. De series loopt hij altijd heel makkelijk door, net als de zig-zag appuyementen. We hadden nog wel een hakkeltje hier en daar en één pirouette reed ik zelf te groot, maar ik ben super tevreden over dit begin. Op naar weer meer”, besluit ze enthousiast.

De overige deelnemers in de Grand Prix bleven onder de 60%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.