Maikel van Mierlo springt naar podium in Roosendaal

Maikel van Mierlo hier met tweevoudig WK-winnaar Earley. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de 2* Small Tour in Roosendaal sprong Maikel van Mierlo de Cantos-zoon Europe naar de derde plaats. De Limburger moest Christian Rhomberg uit Oostenrijk met Larry 186 voor laten gaan. De Brit Jay Halim werd tweede op Kl Leona, een merrie met onbekende afstamming.

De 1,35m-proef werd direct op fouten en tijd verreden, 24 combinaties legden het parcours foutloos af. Er was veel strijd voor de topplaatsen. De Oostenrijker Christian Rhomberg ging er met de hoofdprijs vandoor. Hij dook als enige onder de 49 seconden met de Levisto-zoon Larry en finishte in 48,73 seconden.

Jay Halim volgde op drie tiende met de merrie Kl Leona, 49,06 seconden. Maikel van Mierlo en Europe zaten er met de 49,64 seconden vlak achter. Ook de als vierde geplaatste Belg Cederick Deknudt op Beijing Z (v. Bamako de Muze) reed snel en klokte 49,97 seconden.

Vincent Geerink maakte in het zadel van Capella Marienshof Z (v. Corland) de top vijf vol.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.