Marc Boblet’s Noble Dream met pensioen

Marc Boblet met Noble Dream. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Noble Dream is door haar Franse ruiter Marc Boblet uit de sport terug getrokken. Op Facebook schrijft Boblet: “Met pijn in ons hart moeten we vertellen dat we Noble Dream haar sportieve pensioen geven. Bij een controle voor een vaccinatie heeft onze dierenarts een afwijking ontdekt.Na verschillende testen is er een hartritme stoornis ontdekt.”

De zestienjarige Oldenburger Noble Dream kwam op het internationale strijdtoneel onder Jessica Michel. De dochter van Caprimond haalde brons op het WK in Verden met Michel in 2007. Het jaar ervoor won Michel de Franse titel bij de jonge dressuurpaarden wat het paar herhaalde in 2007.

Lid van Franse team op EK en WK

Marc Boblet debuteerde met Noble Dream in 2012 op het 4* CDI in Hamburg. In 2013 werd Boblet en de merrie opgenomen in het Franse team voor het EK in Herning en in 2014 voor de wereldruiterspelen in Caen. In dat jaar bereikten ze ook de wereldbekerfinale in Lyon waar ze negende werden.

Problemen met eierstokken

In 2015 was de Franse publiekslieveling een tijd uit sport. “De grootste moeite kost het piafferen, wat te veel spanning oplevert”, aldus Marc Boblet destijds. Eierstok problemen en de wedstrijdspanning, vooral tijdens het piafferen, versterkten elkaar.

Winnend slot

Boblet reed haar het jaar erop nog in Le Mans en Genève, de laatste wedstrijd, de Special in Zwitserland, werd winnend afgesloten.

Niet in fokkerij

Noble Dream blijft bij Marc Boblet in de wei. Ze kan niet in de fokkerij ingezet worden want de eierstokken zijn na de problemen verwijderd.

Bron Eurodressage/Facebook

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.