Marc Houtzager derde in kwalificatie Youngster Tour

Marc Houtzager, hier met Sterrehof's Bylou. Foto: Wendy Scholten

In de tweede kwalificatie voor de Youngster Tour, een rubriek voor zeven- en achtjarige paarden over 1,40/1,45 meter, mocht de KWPN-gefokte hengst Mr. Europe onder Marc Houtzager als derde opstellen. De overwinning ging naar Romain Duguet.

Houtzager en de Mr. Blue-zoon lieten in het parcours, direct verreden op tijd en fouten, 53,48 seconden op de teller noteren na een foutloos parcours. Winnaar Duguet was een volle twee seconden sneller met de Selle Français-gefokte Indoctro-zoon Up to Date de Luco.

De Duitse amazone Jörne Sprehe nestelde zich met de Stakkato Gold-nazaat Solero tussen de twee routiniers. Daarmee herhaalde ze haar succes in de Helaba Champions Cup van eerder vandaag, waarin ze eveneens tweede werd.

Gert-Jan Bruggink kreeg een balk met Cindy (v. Crawford) en kwam niet verder dan plaats twintig.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.